بین پرستار و بیماران آنها، نتایج مثبت باعث بهبود بیمار میشود. هنگام مراقبت از بیماران سالخورده، ممکن است چندین بیماری مانند کم شنوایی، اختلال بینایی، زوال عقل یا بیماری آلزایمر داشته باشند. علاوه بر این، پرستار ممکن است مجبور باشد به موضوعات حساسی مانند مراقبت از بیمارانی با شرایط بسیار بد بپردازند.
در حالی که 9 نکته زیر برای مراقبت از بیمار یا سالمند ممکن است زمانبر به نظر برسد، اما میتواند در دراز مدت بازدهی قابل توجهی در نتایج مثبت بیمار ایجاد کند. در ایجاد یک رابطه موثر، نحوه برخورد پرستار با بیمار بسیار اهمیت دارد.
وضعیت نشسته دقیقاً در مقابل بیمار با کاهش حواسپرتی میباشد و این پیام را میدهد که پرستار کاملاً روی سالمند متمرکز شده است، ارتباط را بهبود میبخشد. حفظ تماس چشمی نیز مهم است، زیرا این امر توجه آنها را جلب میکند و به بیماران کمک میکند تا نشانههای ارتباط موثر داشته باشد.
پرستار مراقب بیمار باید هنگام درمان سالمند صبر و حوصله داشته باشد. گاهی اوقات، پرستار باید چندین بار صحبتهای خود را تکرار کنند تا بیمار به طور کامل پیام را بفهمد. اگر برقراری ارتباط مستلزم تکرار بیش از حد است، پرستار باید سرعت گفتار خود را کاهش دهد و واضح تر صحبت کند تا زمانی که سالمند بتواند درک کند. بیماران مسنتر ممکن است نظرات متفاوتی در مورد موضوعات معاصر داشته باشند. مهم است که تجربیات متنوع ارائه شده توسط سالمندان را تایید کنید. این شناخت میتواند به پر کردن شکافهای بین نسلی در طول ارتباطات کمک کند.
هنگام رفتار با سالمندان، مهم است که فعالانه به سخنان آنها گوش دهید و به یاد داشته باشید که هر دو طرف ممکن است در بیان عقاید یکدیگر مشکل داشته باشند. پرستار نیز باید از زبان بدن، مانند تکان دادن سر تایید، برای تایید دریافت ارتباطات بدون وقفه برای سالمند استفاده کند. اگر پرستار نتواند بفهمد که بیمار چه میخواهد بگوید، باید سوالات شفاف و سادهای بپرسد که موضوع صحبت سالمند مشخص شود.
برای ایجاد ارتباط با بیمار، شرکت پرستاری باید اطمینان حاصل کنند که همه پرسنل تعاملات مثبتی ایجاد میکنند. این کار از جایی شروع میشود که اولین ارتباط بین کارفرما و کارشناس دفتر شکل میگیرد.هنگام مکالمه با سالمند یا اقوام سالمند به درستی خود را معرفی کند و مشخصات کامل بیمار و همچنین نوع بیماری را دریافت میکند. این موضوع زمینه را برای مشارکت بیماران در برنامهریزی سلامت فراهم می کند. ارتباط قوی همچنین باعث میشود مشتریان تصور کلی مثبتی از شرکت پرستاری داشته باشند.
در طول فعالیت، پرستار سالمند باید سوالات مناسبی در مورد شرایط زندگی و حلقههای اجتماعی سالمند بپرسند. بسیار مهم است که پرستار سالمند نقشی را که فرهنگ و باورهای سالمند در درمان ایفا میکند، را درک کند. این درک تصمیم گیری مشترک را تسهیل میکند. همچنین پرهیز از فرضیات مربوط به مسائل خانوادگی در هنگام کار مهم است.
حواس پرتی، اختلالات شناختی یا کم شنوایی میتواند ارتباط را دشوار کند. نزدیک به یک سوم سالمندان بالای 65 سال مشکلات شنوایی دارند و یک چهارم سالمندان بالای 75 سال مشکلات بینایی دارند. بیماریها بر روی هر بیمار متفاوت و به شکلهای مختلف تأثیر میگذارد. مهم است که پرستار این شرایط را درک نماید.
راحتی فیزیکی هم برای بیماران و هم برای اعضای خانواده آنها مهم است. کاهش ناراحتیهای جسمی باعث حواس پرتی سالمند در طول درمان میشود. حفظ آسایش برای بیماران مسن میتواند دشوار باشد، به خصوص برای کسانی که چندین بیماری دارند. پرستار میتواند با حرکات ساده مانند: ارائه یک پتو یا ژاکت به سالمند برای بیمار راحتی به وجود آورد.
با افزایش سن بیماران، فیزیولوژی سالمند به طور قابل توجهی تغییر میکند. سالمندان مسن ممکن است، شروع به از دست دادن شنوایی، بینایی یا حافظه کوتاه مدت یا بلندمدت خود کنند و این امر نحوه پذیرش و پردازش اطلاعات را مختل میکند. استفاده از زبان ساده درک مفاهیم جدید را برای سالمندان آسانتر میکند.
همدلی صمیمانه باعث ایجاد رابطه میشود. سالمند بیمار باید احساس کنند که پرستار نگرانیهای آنها را درک کرده و یا آنها را شناسایی میکند. برای انتقال این احساس، پرستاران باید احساس کنند که در شرایط مشابه هنگام برقراری ارتباط اطلاعات نامطلوب چه احساسی دارد. چنین ارتباطات صادقانه و باز نشان میدهد که پرستاران مشکلات مشتری را تشخیص می دهند و واقعاً به شرایط بیمار اهمیت میدهند.