نحوه برخورد پرستار با بیمار

نحوه برخورد پرستار با بیمار

Photo of elderly woman with disability and caregiver

هنگامی‌که نیاز به یک نفر پرستار یا مراقب برای مراقیت و نگهداری از سالمند خود را دارید باید نحوه برخورد پرستار با بیمار را ارزیابی نمایید؛ به این نکته توجه کنید که هر فردی نمی‌تواند گزینه مناسبی برای این کار باشد. گاهی فردی برای مراقبت از یک یا چند بیمار در زمان‌های مختلف اعزام می‌گردد و حتی اعضای خانواده بیمار از فرد اعزام شده بسیار راضی هستند اما در محل دیگر اصلا کارآیی ندارد.

ارتباط شاد با سالمند

ارتباط بین مراقب و بیمار بدون شک رابطه‌ای است که هم بر سلامت و هم بر شادی افراد تأثیر بسزایی دارد. در واقع تحقیقات ارتباط مستقیمی بین کیفیت این نوع رابطه و سلامت بیمار پیدا کرده است.

موضوع مهم این است که ابتدا در نظر داشته باشیم فرد اعزامی حداقل با فرهنگ و خصوصیات خانواده هم‌خوانی داشته باشند، سپس به ایجاد رابطه موثر و مثبت بین آن‌ها بپردازیم.

برای تامین پرستار جهت نگهداری سالمند در منزل تهران کلیک کنید.

ایجاد ارتباط موثر ایجاد ارتباط موثر 

نویسنده معروف آنی دیلارد می‌گوید: «نحوه گذراندن روزهایمان به نحوه گذراندن زندگی‌مان بستگی دارد.»

مشاهدات متفکرانه او به روابط نیز گسترش می یابد: افرادی که روزهای خود را با آن‌ها به اشتراک می گذاریم در نهایت اثر بزرگی در زندگی کلی ما بر جای می‌گذارند. برای بسیاری از افراد مسن، شخصی که بیشترین زمان را با او می‌گذراند، مراقب آن‌هاست. خواه همسر، فرزند یا فرد دیگری به عنوان مراقب و نگهدار سالمند در منزل باشد. رابطه بین مراقب و بیمار بدون شک رابطه‌ای است که هم بر سلامت و هم بر شادی افراد تأثیر بسزایی دارد.

ایجاد یک رابطه مثبت بین بیمار و مراقب و نحوه برخورد پرستار با بیمار می‌تواند در تجربیات روزانه و احساس آن‌ها تفاوت ایجاد کند، چه برای یکی از عزیزان خودتان مراقبت کنید یا به دنبال حمایت یک مراقب حرفه‌ای باشید. در ادامه به برخی از اجزای ضروری برای اطمینان از موفقیت یک رابطه موفق می‌پردازیم.

صرف زمان برای شناخت بیماران

اگر قصد دارید فردی را استخدام کنید، مانند هر رابطه جدید، زمان می‌برد تا مراقب و بیمار همدیگر را بشناسند و احساس راحتی کنند. مراقبانی که در این حوزه فعالیت دارند آموزش لازم برای ارتباط موثر را دیده‌اند و درک درستی از فرآیند اولیه برقراری ارتباط با بیمار خود دارند. آنها می‌دانند که درخواست کمک از هر کسی می‌تواند موقعیت بسیار دشواری باشد. به‌ویژه وقتی صحبت از مراقبت شخصی به میان می‌آید. اما با صبور بودن و دادن زمان، می‌توانند اعتماد و راحتی ایجاد کنند.

شفاف و محترمانه بودن در ارتباط

ارتباط محترمانه با سالمند

ارتباط و نحوه برخورد پرستار با بیمار مهم‌ترین بخش هر رابطه است. ارتباط خوب می‌تواند به انتظارات، درک واضح‌تر نیازهای بیمار و توانایی ایجاد اعتماد در حین ارائه نوع مراقبت مناسب کمک کند. همیشه برای پرسیدن سوال، توجه به واکنش‌ها و تنظیم سبک مراقبت خود در صورتی که آن‌ها با چیزی راحت نیستند، آماده باشید.

احترام گذاشتن به حریم خصوصی

اگر بیمار درخواست حفظ حریم خصوصی دارد، همیشه این حریم را حفظ باشید. رفتارهای ساده‌ای مانند اینهاست که آنها را قادر می‌سازد تا احساس کنترل کنند و نوعی استقلال را حفظ کنند. بنابراین به جای توهین آمیز بودن، سعی کنید خود را در جای آنها قرار دهید تا بفهمید چرا آنها حریم خصوصی می‌خواهند.

احترام گذاشتن به حریم خصوصی

تعیین مرزها

تعیین مرزها همچنین می‌تواند تضمین کند که این پویایی محترمانه، مثبت و حرفه‌ای باقی می‌ماند. با اعضای خانواده و بیمار خود صحبت کنید تا بفهمید از چه مرزهایی باید آگاه باشید. در نحوه برخورد پرستار با بیمار حفظ و تعیین مرز محترمانه نکته بسیار مهمی می‌باشد.

 

 چک کردن با اعضای خانواده

طبیعی است که در طول دوره مراقبت، چالش‌هایی رخ دهد. هنگامی که آنها اتفاق می‌افتند، مهم است که برای رفع هر گونه نگرانی با اعضای خانواده مشورت کنید. هرچه زودتر بتوان به مشکلات رسیدگی کرد، حل آنها سریعتر و آسانتر خواهد بود. کلید حفظ رابطه خوب بین بیمار و مراقب، حفظ ارتباط با خانواده آنها نیز هست.

 

نویسنده کارشناس ارشد مشاوره و روانشناس کودکان استثنایی

شهبازی (M.SH)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *