علم روانشناسی، و جایگاه آن در پرستاری؛ علم روانشناسی در پرستاری یکی از شاخههای آموزش پرستاری است. علاوه بر یادگیری اصول اولیه پرستاری، ارتباطات بین فردی، درمان اختلالات روانی مانند پیشگیری از مشکلات سلامت روان بیمار را یاد خواهید گرفت.
روانشناسی علمی است که رفتارهای آشکار و فرآیندهای ذهنی مانند: یادگیری، تفکر، انگیزه را بصورت علمی و با استفاده از اسلوبها و روشهای تحقیق مخصوص به این علم بررسی میکند.
علم روانشناسی اهداف مختلفی را دنبال مینماید و محققین این رشته همواره در پی پاسخ دادن به سوالهایی هستند.
به غیر از علم روانشناسی در پرستاری، رشتهی روانشناسی بصورت تخصصیتر اهداف متفاوتی را دنبال میکند، بعنوان مثال:
1. شناخت رفتار و احساسات: علم روانشناسی در پرستاری به ما کمک میکند تا رفتارها و احساسات خود و دیگران را بهتر درک کنیم، این موضوع میتواند به بهبود ارتباطات و روابط اجتماعی کمک کند.
2. راهنمایی در مواجهه با مشکلات: روانشناسی به افراد کمک میکند تا مشکلات روانی و روانشناختی خود را شناسایی کرده و راهحلهای مناسب برای آنها پیدا کنند.
3. افزایش خودآگاهی: علم روانشناسی به افراد کمک میکند تا خودشناسی و خودآگاهی بیشتری پیدا کنند و از این طریق به بهبود شخصیت و رشد شخصی برسند.
4. تسهیل در فرآیند تغییر: روانشناسی به افراد کمک میکند تا فرآیند تغییر و تحول در زندگی خود را بهتر درک کنند و این تغییرات را بهبود بخشند.
به طور کلی، علم روانشناسی با ارائه تئوریها، روشها و راهکارهای متنوع، به افراد کمک میکند تا زندگی بهتری تجربه نمایند و با مشکلات خود بهتر مقابله کنند. هدف علم روانشناسی در پرستاری نیز کمک به افراد برای تجربه زیست بهتر است.
این حوزهها نمونهای از شاخهها و زیرمجموعههای علم گستردهی روانشناسی است که در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشگاهها تدریس میشود. علم روانشناسی در پرستاری نیز از زیر مجموعههای همین علم گسترده روانشناسی است. خدمات مشاوره و روانکاوی مرکز حامیان همراه همیشه در کنار شماست.
روانشناسان بعد از اتمام تحصیلات تکمیلی با توجه به علاقمندی و توانمندیهای خود در حوزههای:
مشغول به فعالیت و خدمت رسانی در جامعه هستند.
مهرانگیز تاشک
مدرس دانشگاه و رواندرمانگر
@tashak_psychology