مشاوره و روانشناسی/ روان‌درمانی

مشاوره و روانشناسی/روان‌درمانی، به بررسی رفتار، احساسات و تفکر انسان‌ها می‌پردازد. هدف آن بهبود کیفیت زندگی، حل مشکلات روانی و ارتقاء سلامت روانی است. مشاوران و روانشناسان با استفاده از تکنیک‌های زیرساختی، به افراد در مواجهه با چالش‌ها کمک می‌کنند.مقاله انواع اختلالات روانی و شخصیتی افراد را از اینجا بخوانید.

فیلد‌های مشاوره و روانشناسی

در ادامه فیلدهای مشاوره و روانشناسی/ روان‌درمانی، به توضیح هر کدام از تیترهای مشاوره و اختلالات می‌پردازیم. امید است با مطالعه این مقاله گام کوچکی در سلامت روان شما عزیزان ایجاد نماییم.
  • مشاوره خانواده

  • مشاوره ازدواج

  • مشاوره جنسی

  • مشاوره کودک

  • مشاوره تحصیلی

  • مشاوره شغلی

  • اختلالات اعتیاد

  • اختلال افسردگی

  • اختلالات اضطرابی

  • اختلال وسواس

 

مشاوره خانواده در روانشناسی

گاهی مشکلات و دعواهای خانواده بقدری زیاد هستند که اعضای خانواده در حل آن به بن‌بست می‌رسند. در این شرایط ممکن است قهرهای طولانی مدت در آنها بوجود بیاید، حتی اگر هیچ‌گونه ناسزا و دعوای فیزیکی هم بوجود نیاید. به همین دلیل یک مشاور یا روانشناس متخصص می‌تواند با استفاده از تکنیک‌های مشاوره و روان‌درمانی کمک بزرگی به حل مسائل و مشکلات بین افراد انجام دهد. والدین با توجه به اینکه نظم و یکپارچگی خانواده را به عهده دارند نقش مهمی در این قضیه ایفا می‌کنند، و غالبا به دنبال یک نفر مشاور یا روانشناس متبحر و قابل اطمینان می‌گردند.مشاورین و روانشناسان متخصص ما می‌توانند به شما مشاوره‌های لازم را داده و در جهت ایجاد ثبات و آرامش در محیط گرم خانواده یاری برسانند.

مشاوره قبل از ازدواج

ازدواج، تصمیم بسیار مهمی در طول زندگی می‌باشد، و هر گونه شکست در آن موجب مشکلات گوناگون و افسردگی گردد. فرزندان عزیزتان می‌توانند با مشاوره قبل از ازدواج گامی بزرگ به سوی خوشبختی و آرامش بردارند. دریافت مشاوره و روانشناسی/ روان‌درمانی ازدواج زوجین ضروری و لازم است.سطوح روانی و افسردگی در افراد مختلف را از اینجا بخوانید.

شناخت شخصیت زوجین قبل از ازدواج

برای شروع هر مسیر تازه‌ای، لازم است که یک سری آگاهی‌های اولیه و نقشه‌ی راه را، از فردی آگاه دریافت کرده باشیم. این آگاهی کمک می‌کند تا خیالمان از بابت مسائلی که در طول مسیر پیش می‌آید، راحت باشد. این مسئله برای ازدواج به عنوان مهمترین تصمیم زندگی زوجین، اهمیتی حیاتی دارد. دختر و پسر می‌توانند با شناخت درست و آگاهی از فراز و نشیب‌های مسیر، در برابر مشکلات احتمالی و تنش‌هایی که بوجود می‌آید، قدرتمند و با صلابت عمل کنند. این مشکلات می‌تواند قبل، حین یا بعد از ازدواج رخ دهند که بهتر است از قبل برایشان آماده باشند.

مشاوره جنسی، اختلالات جنسی

نیازهای جنسی زوجین، قسمتی از جنبه‌های طبیعی روانی در افراد است که در صورت سرکوبی و یا خارج از اعتدال، می‌تواند مشکلات روحی و روانی در فرد ایجاد نماید و سبب بروز مشکلات متعددی گردد. اختلالات جنسی می‌توانند با پیش مقدمه‌های جنسی صورت گیرد یا با جنبه‌های مشکلات روانی دیگری همبودی دارد. به همین دلیل است که برای برطرف کردن مشکلات جنسی، باید به چشم یک بیمار، به فرد نگاه کرد. وقتی فردی رفتارهای پارا‌جنسی در فرد مشخص گردیده، به تعادل سازی‌‌های روحی نیاز دارد.مقاله مشکلات جنسی در سالمندان و راهکارهای درمان آن را از اینجا مطالعه کنید.انواع اختلالات جنسی نیاز به هیچ گونه درمان پزشکی نداشته و با درمان‌های مشاوره‌ای روانشناختی قابل کنترل هستند. امروزه علم روانشناسی و روان‌درمانی در حوزه‌های وسیعی از درمان مشارکت دارد.

مشاوره و روانشناسی کودک و نوجوان

برای حل مشکلات کودکان و نوجوانان می‌توان از روش‌های مشاوره و روانشناسی و همچنین روان‌درمانی استفاده کرد. در اینجا می‌توان به درمان‌های، روان‌درمانی، طرحواره درمانی، گفتار درمانی، بازی درمانی، نوروتراپی و دارو درمانی اشاره نمود.برای درمان در حوزه کودک و نوجوان حتما نیاز به یک متخصص متبحر و با تجربه است. جهت آشنایی با حوزه گفتاردرمانی از اینجا کلیک کنید.

مشاوره و برنامه‌ریزی درسی کودک و نوجوان

مطالعه زیاد و داشتن هوش و استعداد، دلیل قطعی برای موفقیت کودک نیست. موفقیت زمانی رخ می‌دهد که هوش و تلاش با هم همراه گردد.برای موفقیت و پیشرفت تحصیلی کودک، باید برنامه‌ریزی صحیح و اساسی مطالعه را در یک چارت مشخص تدوین و نظارت نمود. در صورت برنامه‌ریزی صحیح، تمرکز کودک بر روی مواردی ارزشمند قرار می‌گیرد و به جای درس خواندن بدون هدف و غیر اصولی، روی مواردی تمرکز می‌کند که به درک مفهومی درس و شیوه صحیح یادگیری مباحث درسی پیش رود.با مشاوره و برنامه‌ریزی تحصیلی، به جای هدر رفت زمان و وقت طلایی کودک‌تان می‌توانید، از آن به نحوی استفاده نمایید که کودک بتواند تسلط کافی بر تمام دروس درسی را داشته باشد. موسسه خدمات مراقبت و نگهداری از کودک و نوزاد نیکو حامیان آماده ارائه خدمات مشاوره و پرستاری کودک در منزل است.

مشاوره شغلی جهت اشتغال

مشاوره شغلی، یک فرصت برای افرادی است که دوست دارند، در شغل و حرفه خود تغییر ایجاد نمایند. همچنین با کسب مهارت‌های لازم حرفه خود را به صورت تخصصی ارتقا دهند. در ادامه به افرادی که در این فیلد قرار می‌گیرند اشاره می‌گردد.
  • دانشجویان و محصلین جویای کار.
  • فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه‌ها.
  • افرادی که می‌خواهند یک شغل جدید را آغاز نمایند.
  • اشخاصی که قصد اشتغال‌زایی دارند.
  • افراد مشغول به کاری که از وضعیت شغلی‌شان راضی نیستند و به دنبال ارتقا آن هستند.

مشاوره شغلی به همه این افراد کمک می‌کند تا بتوانند مسیر زیباتری را برای ادامه زندگی‌شان فراهم نمایند.

 

اختلالات اعتیادی

عدم مصرف مواد مخدر تنها بخشی از فرآیند ترک اعتیاد است. در گام بعدی ترک اعتیاد و قطع وابستگی به مواد مخدر، آماده سازی فرد معتاد برای آرام نمودن ذهن و ترک روانی در فرد وجود دارد. اعتیاد روانی بسیار سخت‌تر از اعتیاد جسمانی است. ترک اعتیاد روانی نیاز به برنامه‌ریزی دقیقی دارد تا تمام وابستگی‌های فرد معتاد به مواد مخدر کاملا رفع گردد.بسیاری از افراد معتاد، پس از سم زدایی و برطرف شدن مشکلات جسمانی ناشی از اعتیاد، دوباره به سمت مواد مخدر برمی‌گردند.برای ترک کامل مواد مخدر و عدم بازگشت به آن ضروری است که تمام عادات مصرفی که فرد معتاد داشته برطرف گردد. این مهم نیاز دارد که فرد در جلسات تخصصی مشاوره فردی و گروهی شرکت نماید و همچنین در صورت لزوم روان‌درمانی گردد.

مشاوره برای خانواده فرد معتاد نیز بسیار مهم و ضروری است.

جلسات تخصصی مشاوره شامل:

  • جلسات مشاوره برای ایجاد اراده ترک
  • جلسات مشاوره قبل از آغاز مراحل ترک
  • جلسات مشاوره برای خانواده معتادین
  • جلسات مشاوره در حین ترک
  • جلسات مشاوره بعد از ترک و رفع مشکلات ثانویه‌ی بعد از ترک نظیر اختلالات خواب.
 

اختلال افسردگی چیست و راه‌های درمان آن

اختلال افسردگی یک بیماری روانی است که با احساس ناراحتی، انزوا، کاهش انرژی و علاقه، افکار منفی و احساس بی‌ارزشی همراه است. در افراد مبتلا به اختلال افسردگی ممکن است دشواری‌هایی در انجام وظایف روزمره، برقراری روابط اجتماعی و حتی بهره‌وری کاری پدید آید.این اختلال می‌تواند تأثیر منفی بسیار زیادی بر کیفیت زندگی فرد بگذارد. درمان‌های مختلفی برای مدیریت و درمان اختلال افسردگی وجود دارد، از جمله مشاوره روان‌شناختی، داروها و در برخی موارد درمان‌های جایگزین مانند تمرینات ذهنی و ورزش ذهن و یوگا.دیدگاه‌های زیستی در بروز اختلال‌های افسردگی را مطالعه بفرمایید.

علائم و نشانه‌های افسردگی را بشناسید.

1. احساس ناراحتی، افسردگی یا خستگی زاینده 2. کاهش انرژی و علاقه به انجام فعالیت‌های روزمره 3. افکار منفی، خودکشی و بی‌ارزشی 4. دشواری در تمرکز و توجه 5. اختلال در خواب و اشتها 6. احساس بی‌نیازی از دیگران یا انزوا 7. دستاورد کیفی کمتر در وظایف کاری و تحصیلی 8. کاهش میل جنسی 9. اضطراب، عصبانیت یا ترس و فوبیا 10. مراجعه مکرر به پزشک بدلیل علایم جسمی متعدددر صورت تجربه چنین نشانه‌هایی به مدت طولانی دارید و تأثیر آن بر زندگی روزمره‌تان زیاد است، پیشنهاد می‌گردد که با روان‌پزشک یا روان‌درمانگر مرکز مشاوره نیکو حامیان مشورت کنید تا منبع افسردگی شما تشخیص داده و به درمان آن بپردازند.
 

اختلالات اضطرابی

اختلالات اضطرابی یک گروه از اختلالات روانی هستند که با احساسات نگرانی یا ترس شدید همراه هستند. افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی ممکن است احساسات نگرانی و ترس معمولی را به میزان بسیار بیشتر و طولانی‌تر از دیگران تجربه کنند. احساس ترس و نگرانی در این افراد طوری است که تأثیر منفی زیادی بر زندگی روزمره و کیفیت زندگی فرد دارد.مقاله کامل اختلالات اضطرابی را از اینجا مطالعه بفرمایید.

نشانه‌ها و علائم اختلالات اضطرابی

1. احساسات نگرانی، ترس یا ناراحتی مداوم 2. بی‌قراری، اضطراب شدید و بی‌خوابی 3. دشواری در تنظیم احساسات 4. بررسی ناخودآگاه تصمیمات، نشخوار ذهنی 5. خودکشی فکری یا ترس‌های موقت 6. ناراحتی مزاحم و یا عصبانیت زیاد 7. نمایش علائم جسمی مانند درد معده، سردرد یا تنگی نفساگر هر یک از این نشانه‌ها را با شدت و یا برای مدت زمان طولانی تجربه می‌کنید، حتما حهت مشاوره و روانشناسی و بهره‌مندی از روان‌درمانی به کلینیک‌های روانشناسی یا دفاتر مشاوره و روانشناسی مراجعه نمایید..

درمان‌های اضطراب غالبا شامل روانکاوی، درمان‌های دارویی و تغییر در سبک زندگی است.

 

اختلال وسواسی-جبری(Obsessive-compulsive disorder)

اختلال وسواسی-جبری یک نوع اختلال اضطرابی است که با القای ترس، نگرانی و ترس‌های مشترک مشخص می‌گردد.افراد مبتلا به این اختلال ممکن است افکار و نگرانی‌های تکراری و مداوم، به عقیده‌های نادرست و بی‌پایه برسند که موجب افزایش استرس و بی‌قراری شدید می‌گردد. افراد مبتلا به این اختلال کارها و فعالیت‌هایشان را مکررا، تکرار می‌کنند تا این اضطراب و ترس را کاهش دهند.مقاله کامل اختلال وسواسی-جبری(OCD) چیست را مطالعه کنید.

نشانه‌های عمومی اختلال وسواسی-جبری

1. تکرار افکار، تصویرها یا باورهای مضر 2. تقریباً غیرقابل کنترل بودن این افکار و اقدامات 3. تکرار فعالیت‌های وسواسی به منظور آرامش خود 4. افزایش استرس، اضطراب و ناراحتی به دلیل سطح وسواس 5. دائما در حال ترس از وقوع وقایع بد هستند.درمان اختلال وسواسی-جبری معمولاً شامل درمان‌های روان‌شناختی مانند ترکیبی از محرک‌های کنترل‌شده، درمان مراقبتی و درمان‌های دارویی است.
 

نتیجه‌گیری

با مشاوره یا روانشناسی می‌توانید سبک زندگی بهتری را تجربه نمایید. روان‌درمانی به افراد کمک می‌کند تا در سطح نرم و متناسبی از اختلالات نوروزی و یا سایکوتیک قرار گیرند. مرکز نیکو حامیان با کادری متخصص از بهترین مشاورین و روانکاوان از اساتید برجسته دانشگاه‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی بهتری را تجربه کنید.pdf مقاله هوش هیجانی کودک(گاتمن) را از اینجا دانلود کنید.بهتر است حداقل یک مرتبه از جلسات مشاوره ما استفاده کنید تا تاثیر آن را در زندگی خود مشاهده نمایید.(مشاور و روان‌درمانگر مرتضی شهبازی)